Bahan:
Ikan... saya pakai ikan kembung sebab itu saja yang ada
2 biji bawang besar sebab saya takde sayur.
2 ulas bawang besar.
2 inci halia
6 biji cili api.. Kalau nak pedas buh banyak lagi..
Hiris semua bahan di atas kecuali ikan..
Kicap manis
Sos Turam
Garam
Cara:
Lumur ikan dengan sos tiram
Masuk ikan dalam pinggan.
Tabur bahan hirisan.
Bawah ikan pun boleh buh halia.
Saya buh halia banyak sebab suka! Nanti kentut-kentut..
Perut lega!
Tuang kicap seluruh ikan.
Kukus 15 minit dengan api besar atau sampai ikan masak.
Kalau ikan lagi besar, lagi lama lah kena masak....
Makanan sihat!
Tak guna minyak
Rasanya macam ikan masak kicap je......
No comments:
Post a Comment